top of page

Forfet obligatori per accedir a la muntanya d’Aransa

Esquí nòrdic, caminants, raquetes de neu, esquí de muntanya/skimo i trineus

Per què cal forfet?

L’estació d’Aransa és una petita instal·lació de propietat municipal, gestionada per una petita empresa del municipi. Les estacions de muntanya com aquesta, estan pensades per acollir visitants que vulguin practicar esport o gaudir de la natura de forma ordenada, localitzada i respectuosa.

 

Entre moltes altres, quines tasques fem des de l’empresa gestora?

  • Quan no hi ha neu, ens encarreguem del manteniment general de la muntanya, amb tasques com el manteniment dels camins, desbrossar i afegir o actualitzar la senyalització.

  • En temporada d’hivern disposem d’un refugi obert a tothom amb calefacció i WC per als visitants.

  • Ens encarreguem de la neteja de neu i de gel de la carretera que va des del poble d’Aransa fins al pàrquing de l’estació. A més, també salem diàriament la carretera.

  • Som un punt d'informació gratuït i d’emergències.

  • A banda de pagar un lloguer al poble d’Aransa i ajudar així a la conservació del municipi, també fem front a les despeses d’escombraries, ja siguin les generades al refugi/restaurant com les que es generen per totes les persones que aparquen al pàrquing de l’estació.

Si ho pensem, en moltes zones urbanes pagaríem zones blaves, verdes i tot tipus de taxes més o menys abusives. Aquí hi ha molta feina al darrera que només es possible gràcies a la teva col·laboració.

Així que et demanem respecte i comprensió, i que compris el forfet a la guixeta de l’estació. Per la muntanya hi ha punts de control, i en cas de no disposar de forfet s’avisarà als mossos i agents rurals de la zona per interposar la denúncia corresponent. 

 

Moltes gràcies,

Equip de l’estació d’esquí i muntanya d’Aransa

bottom of page