top of page

Forfet obligatori per accedir durant l'hivern a la muntanya d’Aransa

Esquí nòrdic, caminants, raquetes de neu, trineus i esquí de muntanya ("skimo")

Per què cal forfet?

L’estació d’Aransa és una petita instal·lació esportiva localitzada a una finca amb propietari i està gestionada per una petita empresa privada del municipi. Les estacions de muntanya com aquesta, estan pensades per acollir visitants que vulguin practicar esport o gaudir de la natura de forma ordenada, localitzada i respectuosa.

 

Entre moltes altres, quines tasques fem des de l’empresa gestora?

  • Quan no hi ha neu, ens encarreguem del manteniment general de la muntanya, amb tasques com el manteniment dels camins, desbrossar i afegir o actualitzar la senyalització.

  • En temporada d’hivern disposem d’un refugi obert a tothom amb calefacció, punt d'informació, servei de bar, cafeteria i restaurant, i amb WC per a tots els visitants (sense exigir-hi consumició o establint-los "només per a clients").

  • Disposem de pàrquing, amb capacitat determinada. La tarifa del pàrquing la incloem al forfet.

  • També ens encarreguem de la neteja de neu i de gel de la carretera que va des del poble d’Aransa fins al pàrquing de l’estació. A més, també salem amb potassa diàriament la carretera per evitar la formació de gel i reduir-ne l'acumulació al ferm. S'ha de tenir en compte que la carretera tal i com la coneixem existeix ja que existeix l'estació d'esquí i que poder arribar a l'estació a l'hivern és gràcies a l'actuació de manteniment de l'empresa gestora.

  • A banda de pagar un lloguer que repercuteix directament en el poble d’Aransa i ajudar així a la conservació del municipi, des de l'empresa gestora també fem front a les despeses d’escombraries, ja siguin les generades al refugi/restaurant com les que es generen per totes les persones que aparquen al pàrquing de l’estació.

  • Per últim, ens encarreguem de totes les tasques relacionades amb el bon funcionament de l'estació per a la realització de l'esport i d'activitats al medi natural, com l'organització de l'espai, adequació i senyalització de l'entorn, i manteniment, marcatge, trepitjat i traçat de les pistes i corriols dels circuits de l'estació.

Si ho pensem, en moltes zones urbanes pagaríem zones blaves, verdes i tot tipus de taxes més o menys abusives. Aquí hi ha molta feina al darrera que només es possible gràcies a la teva col·laboració.

Així que et demanem respecte i comprensió, i que compris el forfet a la guixeta de l’estació. Per la muntanya hi ha punts de control, i en cas de no disposar de forfet s’avisarà als mossos i agents rurals de la zona per interposar la denúncia corresponent. 

 

Moltes gràcies,

Equip de l’estació d’esquí i muntanya d’Aransa

bottom of page